Kontrolka błędu ...EPC (?)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marek Tempe
    Drive
    • 2005
    • 76

Zamieszczone przez MisiekWAW
    Czy Karol albo Purchawa doprosili się o korektę po moim odjeździe :?: :roll:
    Ja na program jestem umowiony na 16tego.
    Ale to juz rano sie dowiedzialem...
  • EŁ
    L&K
    • 2004
    • 1168
    • Octavia III (5E3)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
    • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

nie wiem jak ja tam to zwą ale ta co jest na desce rozdzielczej i powinna sie zapalać po przekreceniu stacyjki i gasnąć a pózniej zapalac w razie problemów z elektronika.......moje pytanko....czy Octa SLX 1.8 T z 2000 r ( przed liftem) powinna ją mieć?...bo u mnie nic takiego nie ma....i do wczoraj myslałem ze poprostu nie ma i juz..ale teraz mi sie wydaje ze ktoś ja odłaczył po tym jak wczoraj zobaczylismy jak było podpiete odcięcie zapłonu.......które w razie czego odcinało wszystkie układy czyli wtryski, cewki, pompe, lambde, rózne zaworki i i nne pierdoły...natomiast zostawiało napiecie na komputerze(!!!)...co powdowąło szereg błedów......i nie wiem czy poprzedni własciciel nie mogac sobie z tym poradzić poprostu odłaczył kontrolke przd sprzedaża autka :lol: ...pytam bo nie wiem czy demontowac deske i szukać ...czy moze były wersje bez..... :roll:

Komentarz

• chevidan
      Drive
      • 2008
      • 80

bardzo stary temat ale odpowiedzi nie znalazłem.

w mojej OI 2000r tdi też nie zapala się ta kontrolka.wcześniej miałem golfa również tdi i też jej nie było.

przy okazji naprawy padniętych wskazówek w liczniku przeglądnołem licznik i jest wolne miejsce dla kontrolki EPC.nie ma tam żaróweczki ale też nadruk w kontrolce nie jest żólty tylko przeźroczysty(chyba że żaróweczka ma być żółta).
      teraz mam pytanie:czy są octy bez czynnej tej kontrolki,czy mam zainwestować w żaróweczkę?
      jak kupiłem auto to miało sporo usterek elektrycznych-elektronicznych więc może sprzedający wyciągnął żarówkę co by nie wpływała na cenę.

Komentarz

Pracuję...